maandag 12 november 2012

Alkalisch & Rauw, heerlijk, prachtig, goed voor je voedsel!

Heel veel mensen weten niet precies wat ze bij rauw voedsel, of juist Alkalisch Rauw voedsel zich moeten voorstellen. Vaak wordt gedacht dat het of alleen salades zijn of dat het allemaal heel ingewikkeld en tijdrovend is. Vandaag heb ik een paar heerlijke gerechten die er ook nog erg mooi en speciaal uitzien, EN makkelijk te maken zijn!  

Een heerlijk Very Berrie Chia Pudding, Oosterse Wraps en Bonbons met noten vulling, YUM!


Deze heerlijke Very Berrie Chia Pudding ziet er prachtig uit door de verschillende lagen en kleuren! Een geweldige combinatie van heerlijke ingrediënten, vol anti-oxidanten, omega's, vitamines E, B, magnesium, calcium en gezonde vetten! Perfect voor het ontbijt, snack of dessert! Dat is toch het geweldige aan gezond, alkalisch , rauw eten, je kunt er heerlijk van genieten en ondertussen je lichaam te voeden!


De ingrediënten zijn voor 1 dessert,

1 kop amandel melk
1 á 2 EL. agave siroop/ honing of  paar druppels stevia, door ahoorn siroop blijft het niet zo wit, naar smaak
3/4 kop bessen gemengd, of alleen bosbessen, ik heb diepvries gebruikt en een beetje laten ontdooien
1/4 tl. vanille poeder
1 EL. gedroogde, geraspte kokos

De chia zaden en de zoetstof naar keuze een uurtje laten weken in de amandelmelk zodat het een mooi gelatine-achtig geheel wordt. Prachtig om die zaadjes zo in die melk te blijven zien!
Wanneer het dik genoeg is kun je de helft nemen en daar de helft van de bessen en de vanille doorheen mixen. Ik heb het hier met een staafmixer gedaan, zodat het niet helemaal een créme wordt, maar de bessen nog een beetje te zien zijn. 
Even proeven of het zoet genoeg is! De kokos meng ik door de witte chia laag.
Nu kun je het serveren in een glas, waardoor je de verschillende kleuren en structuren goed kan zien, Versieren met een laag bessen en klaar!

Nog even iets over Chia Zaden,

Ze zijn rijk aan omega 3-6-9 vetzuren, anti-oxidanten, mineralen, eiwitten en voedingsvezels
3 X meer ijzer dan spinazie
8 X meer omega 3 dan zalm
6 X meer calcium dan melk
30 X meer anti-oxidanten dan blauwe bessen!


Oosterse Wraps in rijstpapier



Een heerlijk, Alkalisch gerecht! Rijstpapier gevuld met heerlijke verse groente, op een groene salade met selderij en kastanjes, zeer alkaline rijk! Geserveerd met een oosters amandel dressing of een simpele tamari of sojasaus dip.

Alle groente in fijne reepjes snijden, ik heb avocado's, selderij, paprikas's en wortel gebruikt, maar je kunt ook bv. lente uitjes of spinazie toevoegen.


De rijstvellen moeten één voor één in warm water gedipt worden voor ong. 5 sec. Op je werkplank leggen en vullen iets van het midden. Niet te veel, zodat het gerold kan worden! Misschien een paar oefenen, maar het gaat vrij makkelijk en snel. :-)


Prachtig en helder door die witte vellen en de mooie kleuren van de verse groente! Het is hier geserveerd op een simpele, verse salade met selderij en gebakken kastanjes! Die kun je zelf in de oven laten poffen maar het is ook kant en klaar te koop bij de bio winkel, sommige groenteboeren en oosterse supermarkten. Het is wel zo makkelijk en snel! Ze zijn zeer alkaline rijk, ben er mee aan het experimenteren voor nog meer recepten!


En nu, HEERLIJKE bonbons! 
Choco hartjes met een noten vulling! Snel, makkelijk, rauw, goed voor je en zelf gemaakt



Bonbons die goed voor je zijn?! Hoe te gek is dat! 
Vol anti-oxidanten, goede vetten, nutriënten en vitemines in de noten vulling :-) Ik heb deze hartjes gebruikt, maar het kan natuurlijk in alle vormen, zelfs in ijsblokjes houders. Het is wel makkelijk bij het uithalen als het van rubber is.




Ingrdiënten;

Chocolade

3 EL. gesmolten kokosolie
2 EL. rauw cacao poeder
1 á 2 EL. ahoorn of agave siroop, naar smaak
snufje himalaya of zeezout

Noten Vulling

2 EL. gemalen noten meel, ik heb paranoten gebruikt, geweldig bron van selenium, kunnen ook amandelen zijn
1 EL. kokosolie, gesmolten
1 EL. ahoornsiroop of agave, naar smaak



Ingrediënten voor de chocolade mengen, een laagje in de vorm scheppen met een lepeltje en even in de vriezer zetten, zo'n 15 minuutjes.
Een klein bolletje vulling in het midden en omheen en bovenop opvullen met de rest van de chocolade, Weer in de koelkast of vriezer ( sneller!! ) en klaar! Heerlijke chocolaatjes!

Fijne dag nog! 


Mijn Workshop "De Zoete Verleiding" vindt plaats in november en december, heerlijk en rauw voor de Feestdagen!

Tijdens deze workshop ga ik je laten zien en proeven hoe heerlijk en gemakkelijk gezonde, rauwe en alkalisch verantwoorde zoetigheid te maken is!



                        



Kijk voor data en reserveringen op mijn website, tinasrawalkalinediet.com






&




de Workshop  Alkalisch Rauw KickStart vindt ook plaats in november en december!



Tijdens deze workshop zal ik je informeren, motiveren en inspireren over mijn Rauw Alkalisch Dieet. Mijn doel is om je te laten zien hoe het allemaal kan en werkt, aangepast op je eigen leven en wensen, hoe geweldig je je zult voelen en eruit zult zien! 
Hoe je een stralende gezondheid verkrijgt op en makkelijke en toegankelijke wijze.




Kijk voor data en reserveringen op mijn website, tinasrawalkalinediet.com


Met nog meer informatie, inspiratie, recepten, coaching en workshops!



Kom naar mijn pagina  - Tina Redder -  LIKE het 

&

DEEL de aankondiging van de workshops op Facebook met je vrienden en maak kans op een geweldig Superfoods Starterspakket in samenwerking met Mattisson Healthcare ter waarde van 42,50 Euro!!!!!!    YEAH!!!



                                                 Stay connected!

Je kunt me ook volgen op Facebook, Tina's raw alkaline diet! https://www.facebook.com/tinas.rawalkalinediet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten